Miten sitä jaksais viel reilun viikon skarpata ja lukea tentteihin... musta tenttiin lukeminen on normaalisti ihan mukavaakin, nyt ollaan vaan siinä pisteessä, että mä en oikeesti tajua noista englanninkielisistä opuksista yhtään mitään!!! Vaikka kuinka yritän keskittyä ja hitaasti meen eteenpäin ja yritän suomennella muitten tekemiä tärkeitä alleviivauksia, ni kun ei ne lauseet sitten aukee mulle suomekskaan, ni pikkunen turhautuminen meinaa iskea.. eikä ihan mikään pienikään.. jotenkin tuntuu turhalta, kun en mä voi mitenkään tällä lukemisella päästä kahta isoa tenttiä läpi, ni miks ees itteeni kiusaan, ku ois paljon kaikkee tärkeempääkin tekemistä. Ja voihan se olla, että en esim. selkäkivun takia pysty istumaan koko tenteissä, vaikka oisinki lukenu. Tää lukeminen muutenkin on yhtä helvettiä, ku oikeestaan ainoo asento, missä on ees vähän hyvä olla ja mikä ei mihinkään satu, on kyljellä makuu, mutta siinä on lähes mahoton tehä muistiinpanoja. Lisäks se kyljilläänmakuu on jostain syytä sellanen asento, että vauva heittäytyy ihan mahottomaks ja rupee potkimaa minkä kerkee, eikä sit mistään lukemisesta ainakaan tuu mitään..

Tänään oli neuvola. Siellä ja edelliselläkin kerralla kaikki oli ihan hyvin. Viimeks pyysin päästä maksaverikokeisiin jalkapohjien kutinan takia, mutta niissä ei onneks näkyny mitään. Tänään terkkari kysy, haluanko, että hemoglobiini mitataan, kun mulla viimekskin oli 122, ni ei ois ollu välttämätöntä mitata. Halusin kuitenkin ja hyvä niin. Eka mittaus anto tulokseks 100 (!!), mutta veri näytti muutenkin ihan lirulta, tais olla pääasiassa vaan kudosnestetettä. Otettiin sitten vielä toinen näyte, joka näytti 111, joten sainhan mäkin sitä rautaa sitten alkaa syömään.

Kovasti se taas kyseli supistuksista. Kun yritti vauvaa tunnustella, ni maha meni samantien ihan kovaks palloks ja vaikeehan siitä on sillon mitään läpi tuntea. Muahan oikeestaan supistaa nykyään koko ajan, kaikki liikkeet aiheuttaa kovenemista. Sitten se kysy, että tuleeko niitä vaan liikkuessa, ettei paikallaan ja etteivät oo mitenkään säännöllisiä. Tosi vaikee oli niihin vastata, ku jotenkin näihin on jo tottunu, että näitä koko ajan on. Mielestäni kuitenkin vaan liikkuessa. Nyt kuitenkin ku oon tässä koneella jonku 45 minuuttia istunu, ni melko säännöllisin väliajoin huomaan että vatsa kovettuu ja ne tuntuu jo ihan sisältäkipäin, eikä vaan ulkoapäin koittaessa. En kyllä muista, että aikasemmin ois näin paikallaan ollessa tullu tämmösiä. Ehkä mä vaan niin ahistuin tosta luku-urakasta. No, kahen viikon päästä ois sitten neuvola+lääkäri, ni siellä voi sitten taas asiasta jutella. Ja siellähän katotaan myös sitten toi tilanne, että onko jo paikkoja auennu vai ei.