Tänään oli taas neuvola ja oli kiva, kun viimein oma terkka oli palannu lomilta. Mä en niin niistä sijaisista välittäny.

* paino 63,5 kg, lisäystä 780 g/vko

* turvotus +, liikkeet ++

* paineet 115/76

*oma pulssi 85, vauvan syke 130 (molemmat oli matalammat mitä koskaan ollu, aika selkeesti näyttäis mun pulssi olevan yhteydessä vauvan pulssiin jostain syystä)

* pissa oli ok

* sf-mitta edelleen 34, eli sama kun viime viikolla ja kuulemma jopa vähän vois olla pienempi. Ei vissiin kasvua oo sitten juurikaan enää tapahtunu tai sitten vauva on pudonnu niin syvälle tonne johki kuoppiin, että ei vatsa enää kasva. Ja kylhän ne mittaakin aina eri lailla riippuen mittaajasta.

Kovasti se kyseli limatulpasta, että joko on irronnu ja musta ei kyllä oo.. jotain edistystä on kuitenkin ilmeisesti tapahtunu, koska pissassa oli kuulemma jotain pieniä palasia siitä ja vähän jopa verta, mikä enteilis sitä, että tulpasta ainakin osa ois jo irronnu.

Paljon juteltiin kaikenlaista ja oltiin jo melkein lopettelemassa, ni mies muisti sanoa mun käsien kutinasta (josta kyllä oli itekin tarkotus sanoa, ku ois vaan muistanu), mutta niinhän mä joudun taas huomenna verikokeisiin. Eli kymmenen jälkeen illalla ei saa enää syödä ja labraan sitten taas puol kasista istumaan. No ihan hyvä ne on kait taas kattoa, kun se sano, että niistä sappihapoista ainoona oireena on toi kutina. Ja mulla on ollu sellasta mietoa päänsärkyä nyt myös pari päivää, en sitten tiiä voisko se liittyä jotenkin siihen. Tosin yleensä kun jos ois joku vialla, ni toi kutina on sellanen, minkä pitäis koko ajan paheta, ni mulla oli alkuviikosta tosi pahana, mutta nyt on ollu jo pari yötä, ku ei oo tuntunu juuri ollenkaan. Niin tuli sekin mieleen, että mähän söin viikonloppuna paljon niitä mansikoita, ni josko ois vaan joku allerginen reaktio niistä. Mutta käydään nyt verikokeissa, onhan mulla aikaa.

Ja veikkaanpa, että noi mansikat on melko hyviä supistuksenaiheuttajia. Maanantaina ja tiistan välisenä yönä oli tosiaan koko yön jo sellasia kivoja kipeähköjä supistuksia, jotka sitten hävis sen sileän tien. Tänään kävin taas ostaa mansikoita (jotka ei kyllä ollu sitten mistään kotosin), mutta tänään niitä kovia supistuksia on taas ollu. Viikonloppuna jos sais niitä oikein tosi hyviä ite poimittuja mansikoita, ni vois syödä niitä sitten oikein niin kunnolla, että varmasti tulis lähtö laitokselle.. ja terkkakin oli sitä mieltä, että viiden kilon laatikkoa vaan tyhjentämään.

Seuraava neuvola onkin sitten taas jo maanantaina, näytti olevan meinaan terkan kalenteri jo aika täys, ni ei tainnu olla ens viikolle oikein muita aikoja. Ja ei kuulemma tartte peruuttaa, ku sanoin, että me oltiin vähän suunniteltu sitä synnytystä nyt huomiseks. Nauru