Nyt on tainnu mennä valehtelematta jo ainakin kuukaus, että voi yhen käden sormilla laskea yli neljän tunnin yhtämittaset unet. Lähes poikkeuksetta juoksen vessassa joka yö kaks kertaa ja sen toisen kerran jälkeen uni ei vaan enää tule. Nyt se on vielä viimesen viikon sisällä muuttunu niin, että havahdun hereille ½-1 välein ja sitten taas valvotaan parhaimmillaan useampi tunti. Ja välillä pitää lähtee vessaan ja välillä juomaan ja välillä jopa syömään. Usein sanotaan, että raskaudessa elimistö jo totuttaa vauvan syntymään ja yövalvomisiin, mutta täytyykö sen alkaa JO nyt??!!? Ehkä sen lyhyemmälläkin harjotteluajalla oppis. Ja jotenkin oon kyllä aina ollu asennoitunu niin, että vauvat nyt vaan valvottaa öisin ja se vähän niinku kuuluu asiaan, ni hirmu kiva ois ku sais ees nyt vielä nukkua, kun ei oo ees mitään järkevää syytä pysytellä hereillä. Jotenki pahoin pelkään, että tää ei tästä enää voi kun pahemmaks muuttua. Mikään asento ei tunnu olevan hyvä, vatsaltaan ei oikein voi enää olla, kun tuntuu ikävältä ja selälleen ei tuu hyvin uni, ni kylkiasento on ainoo.. mutta siinä tulee sitten viimeistään parin tunnin päästä lonkkakipua ja puutumista, ni pitää vaihtaa asentoa. Ni mitäs tää on sitte ku se maha on oikeesti tiellä ja painava ja hankala ja vauva potkii kaikki yöt ja vessassa saa sitten luultavasti juosta ainakin tuplaten. Neuvolantätikin sanoi, että tuun sitten varmaan asumaan siellä vessassa.. ehkä mä sitten vaan kannan sinne jonku tyynyn ja peiton ja nukun ihan suosiolla siellä.. :)

Onneks päiväunet tulee vielä ihan suht hyvin, tosin tänään en saanu unenpäästä päivälläkään..

Ja jos valitan vielä vähän lisää, niin koko ajan ihan alusta asti on ollut sellasia iskias-tyyppisiä vihlasuja tuolla peräpäässä, alaselässä ja sieltä takareisissä, mutta nyt nekin alkaa jotenki päivä päivältä pahenee, ni en varmaan pääse sitten loppuvaiheessa ees kävelee.. onneks sit ei tarviikaan, sen kun lepäilee vaan kotona ja haaveilee..

Ainii, jotain hyvää sentään.. pahoinvointi taitaa nyt virallisesti olla ohi, olo tuntuu ruokailujen suhteen suht normaalilta. Ainoo, että kun nyt ei oo pakko-pakko syödä koko ajan, ni välillä on tosi vaikee muistaa, että silti pitäis syödä tarpeeks usein. Melkeen jää kolmeen ateriointikertaan/päivä, jos ei itteensä oikein muistuta. Ja aamupalan oon ainaki nyt oppinu syömään ihan joka päivä, kun ennen en sitä ikinä kouluaamuina tehny.

Tänään kävin myös ostamassa Body Shopista sitä kaikkien kehumaa kaakaovoirasvaa, kun sattu olemaan -20 % tarjouksessa. Se haju ei kyllä ollu musta mikään maailman paras, mutta kyllä nyt kelpaa masua rasvailla. :)