Mä aina ennen kuvittelin, että raskaus alkaa automaattisesti näkyä siinä 3. maks n. 4 kuukauden tienoilla. Meillä mentäis nyt 6. kuulla ja vatsaa ei näy nimekskään. Just äsken peilailin ja yleensä vaikka iltasin on turvotustakin, ni nyt oli alastonkuva peilistä oli melkeinpä normaali. Ainoo merkki mikä kerto raskaudesta, oli vatsan yli menevä haaleanpunertava viiva ja järkyt verisuonet rinnoissa. Painoa on sentään tullu neljä kiloa, joka sekin kyllä vähän vaihtelee päivän mukaan. Esim. aamulla paino oli melkein kilon vähemmän. Yks kilo koostuu varmaan tosta itse asukista + kaikesta oheismateriaalista, mutta loput on sitten tullu johki ihan muualle. Ehkä peppuun. Tai ehkä kuitenki tohon lantiolle. Tännekin vois jossain vaiheessa laittaa jotain mahakuvaa, mutta kun se on niin hullunkurista, että jossain kolme kuukautta sitten otetussa kuvassa vatsa voi olla isompi ku senhetkisessä. Eli on ihan päivästä kiinni, minkäkokonen se vatsa on, eikä niinkään raskauden kestosta. Kaikki vaan on aina sanonu, että ku oon niin hoikka, ni vatsa näkyy varmaan nopeesti, mut eipä se sit ollukkaan niin..

Tänään olin suuhygienistillä poistamassa hammaskiviä jo toisen kerran lyhyen ajan sisällä, kun mulla on ihan järkyttävä ientulehdus. Mielestäni se viime kerran jälkeen jo vähän parani, mutta kyllä sitä verta tuli edelleen ihan kiitettävästi. No joka tapauksessa viimeks käytiin läpi vaan yläkalusto, ku ei ehitty enempää ja se sattu ihan järkyttävän paljon. Nyt sitten se tarjos mulle heti pintapuudutusta, kun muisti, että viimekskin sattu niin paljon ja huomas, että verta tulee vielä. No se oli sitten sitä jo melkeen laittamassa, ku onneks tajusin kysyä, että onhan se ihan turvallista ainetta raskaana olevalle.. siihen se sitten tokas, että ootkos sä raskaana..?? Ja mulla oli vielä ne vaatteet päällä, mitkä ehkä kaikkein eniten korostaa vatsaa.. mammahousut ja kaikkee.. mut ehkä se ei vaan sit näy.. no joka tapauksessa, enhän mä sitä puudutustakaan sitten saanu, ku ei se ollu turvallista ainetta. Ja kärsin sitten taas, onneks nyt ei kyllä sattunu läheskään yhtä paljon kun viimeks. Ja hyvin sen hammashoitajankin suhtautuminen muuttu heti, ku viimeks se ei siis tienny että oon raskaana ja varmaan ihmetteli, että enkö mä hoida mun hampaita yhtään, kun ne siis vuosi ihan järkyttävästi verta. Ni nyt se oli vähän inhimillisempi ja kertoili muitekin vauvaan ja hampaisiin liittyviä juttuja. Elo-syyskuussa pitäis sitten vielä synnytyksen jälkeen käydä kerran putsaamassa.

Huomenna ois ultra. En kyllä tavallaan oo huolissaan pikkusen voinnista, vaikka vatsa ei kasvakaan ja ihmettelenkin, että mihin se vauva oikein mahtuu. Liikkeet on meinaan jo sen verran voimakkaita ja niitä tulee jo useita kertoja päivässä, parhaimmillaan parikin tuntia kerrallaan ja ne tuntuu jo melko voimakkaina uloskinpäin. Mieskin jopa pari päivää sitten tunsi ekan kerran. Mutta ei sillä oo malttia kauheen kauaa niitä odotella, että pitää vaan aina nopeesti sanoa, että nyt vois tulla kokeilee..

Ja siitä piti vielä mainita, että joku intellektuelli sieltä on varmaan tulossa, koska kaikista kivointa vauvelin mielestä on se ku äippä opiskelee. Tai sitten se on hirveintä, jos siinä erittyy vaan kauheet kasat jotain stressihormonia ja vauva menee ihan paniikkiin. Tästähän olen kirjoittanut jo aiemminkin, mutta nyt se on myös todistettu. Liikkeet on meinaan tuntunu ihan säännöllisesti joka päivä jo useemman viikon, mutta viime lauantai oli sellanen päivä, että ei tuntunu liikkeen liikettä koko päivänä. Aloin jo miettiä, että mikäs nyt.. no sunnuntai-aamupäivänä kun otin koulukirjan esiin ja aloin lukemaan, ni potkut alko tuntuu saman tien ja niitä kestikin sitten sen koko puoltoista tuntia, mitä luin. Ja mikään kevyt lukeminen tai netissä olo ei siis kelpaa vaan pitää olla ihan jotain teoriapitosta asiatekstiä, mistä meijän pikkunen innostuu.. :)

Muut lempparijutskat, mitkä aiheuttaa jumppakohtauksen, on syöminen ja jumppaaminen. Erityisesti pakaralihaksen venytykseen vastataan aina parilla napakalla potkulla. Ja iltasin kun käydään nukkumaan, sanotaan hyvää yötä ja aamusin on jo parina aamuna herätelty potkuilla. Oiskohan siellä jo muodostumassa jonkunlaista rytmiä..

Ja nyt siis rv 20 +5