Nyt on virallisesti mammahousut korkattu. Niitä on nyt käytetty kaks päivää, kun maanantain olin koko päivän koululla normihousuissa, jotka seistessä oli ihan hyvän tuntuset päällä ja mahtuu vielä ihan hyvin jalkaankin, mutta kun monta tuntia istu luennoilla, ni viimeset tunnit oikein sattu mahaan ja ootin vaan että pääsen kotiin riisumaan housut. Niin siihen verrattuna noi mammapökät on oikeinkin mukavat, kun vatsa saa olla ihan niin ku se on ja mikään ei paina. Muuten noi onki sitten lantiolta niin tiukat, että voisin veikata, että ei ne välttis ihan hirveen kauaa enää mahu. Varsinki nyt ku on kylmä ja oli pakko pitää välkkäreitä ja sit kun joutuu käymään usein vessassa, ni ei oo kovin mukavaa.

Paitoja ainaki kevääks/kesäks pitäis olla ihan riittävästi. Aika moni vanhoistakin paidoista menee, mutta viime viikolla tulleessa H&M:n paketissa oli vielä mukavasti täydennystä. Kaks paitaa oli varsinaista mammamallia, loput ihan tavallisia, nyt kun on tällanen mahaystävällinen muoti. Eikä kyllä tullu paketille paha hinta, n. 105 €, joka sisälsi 1 mammafarkut, kolmet pikkuhousut, viidet sukat, aurinkolasit ja olikohan neljä tai viis paitaa. Ihan kesäkuumalle mulla on sitten mekkoja, jotka varmasti mahtuu mahan kun mahan kanssa, mutta ainakin jotkut lyhkäsemmät housut vielä tarviin lähempänä kesää, ettei tarvi aina olla farkuissa tai sit jossain keveessä hameessa, että ois joku välimuotokin, millä vois esim. koiraa lenkittää.

Tänään olikin sitten fysioterapiaryhmä, jossa käytiin läpi lantionpohjanlihasasiaa ja tehtiin vähän jumppaliikkeitä. Kivasti sai päivän käyntiin, kun tuli heti aamusta vähän jumppailtua. Fyssari oli sitä mieltä, että mun iskias-kivut voi helpottaa, kuhan vatsa tästä vähän kasvaa, mikä oli ihan hyvä uutinen, koska ne välillä tekee jo aika kipeetä. Ja että liikunnan pitäis kuulemma auttaa.. nyt on kyllä vireystasokin onneks sen mukainen, että tekee jo mielikin liikkua. Tosin se sitten taas lisää tätä jatkuvaa nälkää, joka vaivaa koko ajan. Välillä on vaikee keksiä mitä sitä seuraavaks söis, kun ei viittis samaa ruokaa/leipää/hedelmää syödä koko ajan. Ja sitten että jos on oikein paha vaikka loppuvaiheessa, kun sit toinen vaihtoehto on se, että vasta synnytys auttaa, ni ois ehkä mahollista saada jotain tukivyötä sieltä lainaks, ni se ois kyllä kiva ja varmasti hyvä apu. Mutta kaikkinensa oikein mukava käynti ja kiva, että tollasiakin järjestetään. Seuraava onkin sitten sellanen mihin mennään vauvan kanssa.. =) Aika hurjaa.

Ainii ja eilen sain varattua hammaslääkärinkin ja sain ajan myöskin hygienistille. Normaalisti jonot on noin 1½ vuotta, mutta raskaana olevat pääsee jonon ohi. Ja edelleen on tosi tosi vaikee puhelimessa sanoa, että: "oisko mahollista päästä jonon ohi, kun on raskaana?". Sitten täti kysyi, että no ootko sä, ni jotenki epätodellista sanoo siihen, että joo.. vieläkin tuntuu että ihan ku valehtelis, että enhän mä nyt oikeesti mitään raskaana, ku haluun vaan etuilla jonossa.. :)