Se oli sitten siinä vapun tienoilla ilmeisesti jonkunlainen vatsatauti. Olo oli jotenkin vaan tosi kamala, en kyllä oksentanut, mutta vessassa sai juosta sitten sitäkin useemmin. Olin jo ihan varma, että nyt sain vaivoikseni koko loppuajaks taas pahoinvoinnin, kun tuli alkuajat niin elävästi mieleen, mutta ei sitä onneks kestäny kun ne muutamat päivät. Lisäks oli vatsa ihan järkyttävän kipee välillä, ja sitä oli vielä eilenkin, mutta nyt ei oo enää ollu.. ja nukkuminen oli hankalaa ja selkä oli TODELLA kipeä.. paniikissa jo soittelin terveyslinjalle, ku hetken googlettamisen jälkeen löysin iteltäni kaikki listerian oireet.. mutta tätihän palautti mut heti maan pinnalle toteamalla, että sehän on vatsatauti. En vaan osannu yhdistää perusmahatautiin, kun mulla ei sellasia koskaan oo.. nyt on sitten sekin koettu, vaikka ei toikaan mikään kovin perinteinen ollu, ku en ees oksentanu.

Sitten mulla alko työt, ehkä pahimpaan maholliseen aikaan. Pitäis lukea tentteihin, mikä on kyllä jääny nyt ihan totaalisesti. En vaan oo enää työkykynen.. jos oisin vakitöissä, ni hakisin sairaslomaa, mutta ehkä mä vielä ton seittemän jäljellä olevaa päivää jaksan. Nyt vaan huomaa, että ei voi vaan olla niinkun ennen. Heti kun työt alko, ni alko myös supistamaan. Aina kun pääsee kotiin, ni koko loppuillan ku vähänki liikkuu, ni tuntuu. Ja kävelystä ei oikein enää tuu mitään.. ku normaalisti kävelen aina aika nopsasti junalla ja kaikki välimatkat, ni nyt pitää vaan oikeesti kävellä ku ois rauhallisella päiväkävelyllä ja katella vaikka maisemia. Tosi vaikeeta yrittää rauhottua.

Maanantaina ku en vielä tajunnu omia rajoja, ni kiirehdin heti töistä eka kirjastoon ja sit kauppaan ja sit oli 10 minsaa aikaa syödä nopeesti Hesestä haetut ranskikset ja sit vesijumppaan. Se teki kyllä taas tosi hyvää ja oli kivaa, mut olinki ihan poikki sen jälkeen. Sitten eilen piti töitten jälkeen käydä kahessa kirjostossa palauttamassa ja hakemassa kirjoja, enkä vieläkään osannu kävellä tarpeeks hitaasti ja vatsaa oikein särki ja meinasin pyörtyä Anttilaan jne. No tänään osasin sitten vihdoin rauhottua. Pidän töissä tarpeeks taukoja ja sit ei selkäkään tullu niin kipeeks ku aiempina päivinä. Ja vältän kaikkee rasitusta, kuten portaita ja vastaavia. Ku senki virheen tein, että edellisenä päivänä kävelin töissä portaita kolmanteen kerrokseen ja takasin, ku en vaan saanu niitä hissejä toimimaan.. mut nyt jos ei tästä eteenpäin toimi, ni sit en mee.. alas voi vielä mennä, mut ylös ei..

Ja kun tuun kotiin, ni sitten vaan lepäilen.. lauantaina on tentti, mutta käyn lähinnä vaan kattomassa, että minkälainen on, ni voin sitten mennä kesäkuussa uusimaan.. tai ainakin yrittää.. eihän sitä tiedä mikä tilanne sitten on..